Mijn verhaal


Welkom op mijn website waar ik een inkijkje geef in mijn leven als HSCT-veteraan.


Lookatme Dsc09825 2

Ik ben Heidi Lammers, 43 jaar, moeder van Femke en Jochem en getrouwd met William. Daarnaast ben ik sinds 1997 werkzaam als (loopbaan)coach. Dag in dag uit streef ik ernaar om anderen nieuw perspectief te bieden, maar deze keer wilde ik mijn persoonlijke toekomstperspectief verbeteren ...

Ik heb namelijk MS en mijn vooruitzichten waren onduidelijk. Mijn grootste angst: "Lig ik over een paar jaar hele dagen in bed? Kan ik nog wel voor mijn kinderen zorgen?" Sinds ik weet dat er een behandeling bestaat voor mijn ziekte, brandt het vuur in mij als nooit tevoren, dus ben ik in april 2017 afgereisd naar Moskou voor een stamceltransplantatie (HSCT).Img 20170429 143101

Waarom zo ver weg? Helaas wordt deze stamceltransplantatie in Nederland niet uitgevoerd voor MS-patiënten. Dit gebeurt in Nederland wél bij bepaalde vormen van kanker en diverse auto-immuunaandoeningen, maar helaas niet voor MS. Terwijl 80% van de MS-patiënten baat heeft bij deze behandeling en sommigen zelfs lopend de kliniek uit komen!


Om de behoorlijke som voor deze behandeling bij elkaar te krijgen, werd Stichting Heidi's Perspectief opgericht. Ik kijk terug op een bijzondere periode waar heel veel fantastische mensen mij hebben geholpen om mijn doel te bereiken. Dit gevoel van dankbaarheid is met geen pen te beschrijven...


Sponsoren

Onderstaande bedrijven hebben minimaal €500,- bijgedragen om ons dichter bij ons doel te brengen. Hartelijk dank hiervoor.


Laatste blogberichten

Nieuwe weg

Nieuwe weg

Geplaatst op: 17 juni 2018

Ik had altijd al iets met matroesjkas, matroeschka, matruschka, baboesjka, babuschka, baboeschka... Ach, geef het maar een naam... Deze geliefde souvenirs uit Rusland geven onze persoonlijkheid prachtig weer... laag voor laag. In ieder laagje slaan wij onze (levens)ervaringen op. Soms zijn dit mooie ervaringen en soms minder mooie..., want de meeste mensen hebben gedurende hun leven wel eens een deukje opgelopen. Als een blokkade je in de weg zit is het de kunst om hier op een juiste manier mee om te gaan, zodat je je (nieuwe) weg kunt vervolgen.

> Lees meer
Heidi 2.0

Heidi 2.0

Geplaatst op: 08 juni 2018

Artikel verschenen in "Mijn Geheim" van 30 mei 2018 (geschreven door Elke Wolferink). Anderhalf jaar geleden vertelde Heidi hoe haar leven bruut werd verstoord door Multiple Sclerose. Over een lijf dat haar steeds meer in de steek liet. De tranen van onzekerheid en de grote angst voor de toekomst overheersten toen het gesprek. Nu zijn er vreugdetranen! Speciaal op 30 mei, op Wereld MS Dag, wil Heidi met dit verhaal een eerlijk beeld schetsen over de mogelijke genezing van deze ziekte. Een behandeling die hopelijk in de nabije toekomst ook in Nederland uitgevoerd wordt.

> Lees meer
SYNCHRONICITEIT

SYNCHRONICITEIT

Geplaatst op: 29 mei 2018

De ochtend dat onze 13-jarige dochter in de badkamer staat en onzeker aan mij vraagt: “Mam… Ik heb mijn haren niet meer gestyled gisteren na het zwemmen, dus mijn haren zijn helemaal krullerig. Dit zullen mijn klasgenoten niet mooi vinden… Wat zal ik doen?” Ze nam zelf een beslissing en ging vol zelfvertrouwen met haar krullenbol naar school, want zij vond het oké.

> Lees meer

Vrienden van Heidi's Perspectief