#STAMCELOOGST

#STAMCELOOGST

Geplaatst op: 03 mei 2017

Maandag 1 mei is de hickman katheter succesvol geplaatst voor het oogsten van mijn stamcellen. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving in een gesteriliseerde omgeving; het is dus eigenlijk een kleine operatie. Ook van deze medische ingreep was ik op de hoogte, maar ik vond het wel een spannende... een 16 cm lang buisje in je halsslagader laten brengen gebeurt mij niet dagelijks.....

Het oogsten startte dinsdagochtend om 7.00 uur. Doel is minimaal 2 miljoen stamcellen per kilogram lichaamsgewicht. We hoorden die middag of het in één keer gelukt was, anders zou het woensdag nog een keertje moeten.


Knipsel Hickman

Een "oogstsessie" van de stamcellen duurt ongeveer 5 á 6 uur, een tijd waarin je alleen maar kunt liggen en ondergaan. Je voelt er feitelijk niets van, maar het vermoeit je stiekem wel. Omdat er niet genoeg stamcellen in één dag geoogst konden worden, betekende dat voor mij nog een dag van oogsten.


Knipsel Stamceloogst
Uiteindelijk werden er in 2 dagen in totaal ruim 180 miljoen stamcellen geoogst, voldoende om verder te gaan!


Na 2 vermoeiende dagen werd de hickman lijn weer verwijderd.


William wilde hierbij aanwezig zijn, maar zuster Svetlana gebaarde hem kordaat en dringend om de kamer te verlaten. Oeps... Haar potige voorkomen deed vermoeden dat ze die hickman lijn wel aankon (wellicht dankzij een extra shot steroïden??). Ze bleek een ervaren zuster die met liefde en gevoel de handeling uitvoerde, maar

Zoete koekjes worden hier niet gebakken ...


Sponsoren

Onderstaande bedrijven hebben minimaal €500,- bijgedragen om ons dichter bij ons doel te brengen. Hartelijk dank hiervoor.


Vrienden van Heidi's Perspectief