#NOGEENKEER

#NOGEENKEER

Geplaatst op: 02 juni 2017

Vandaag mag ik voor de tweede keer in een korte tijd naar huis.

De artsen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis hebben de boel weer gestabiliseerd en ik ben sterk genoeg om thuis verder te herstellen. Uiteraard heeft de HSCT behandeling mijn lijf behoorlijk door de war geschopt en moet ik het rustig aan doen (Ik kan niet veel anders...).
Uiteraard gelden nog steeds dezelfde voorzorgsmaatregelen t.a.v. hygiëne en het vermijden van grote groepen mensen, maar zoals de arts al aangaf; "het is ook een kwestie van gezond boerenverstand gebruiken".


Een terugblik


Wat mij opviel was dat de verpleging met regelmaat aangaf dat ze het zo sneu vonden dat ik in quarantaine zat... Bijzonder, want ik heb dat totaal niet als vervelend ervaren...


Altijd weer dat perspectief van waaruit je de dingen bekijkt...

Zij zien een kale vrouw alleen in een kamertje zitten. Als ze naar binnen gaan zijn ze eerst 5 minuten bezig met omkleden, desinfecteren, masker op en dan kunnen ze via een sluis bij mij naar binnen.

Ik zie hardwerkende mensen die zoveel moeite moeten doen om medische handelingen te kunnen verrichten voor iemand die mogelijk besmet is met de MRSA bacterie.

Ha, ha, ha,  terwijl ik zo'n 2 keer per dag een "alcoholbad" kreeg in Rusland, dus daar kon nog geen bacterie bij al hedde 't gère (ik heb me nog nooit zo schoon gevoeld... ; heerlijk !!)


Eerlijk gezegd voelde het voor mij juist heel erg veilig om afgesloten te zijn van de andere patiënten, want ook zij zijn voor mij een mogelijke bron van bacteriën, dus wat mij betreft een win-win situatie.


Deze vraag heb ik vaak gekregen; Hoe doe je dit toch allemaal?

Tja, Hoe is het me gelukt om me zo'n lange tijd in mijn eentje te vermaken?


Op de eerste plaats geeft muziek heerlijke afleiding en werkt voor mij erg helend. 

Daarnaast ben ik niet bang voor stilte. Dan komt vanzelf je eigen innerlijke adviseur om de hoek en je komt tot bijzondere inzichten en da's gaaf !! (oké, soms ook behoorlijk confronterend, maar het leven gaat niet over rozen, toch?).


Zo heb ik mijn creatieve talenten weer ontdekt en ben ik erachter gekomen dat ik van "niets" "iets" kan maken. De sobere maaltijden in Moskou werden uiteindelijk zeer smakelijk met minimale toevoegingen... Toch leuk om dat weer bij jezelf te ontdekken en om daarmee te experimenteren.


Wat ook helpt is dat je wel een beetje blij bent met jezelf, zodat je ook wel wat lol kunt trappen...


Knipsel Nachtselfies
​ ​Ach, een dag is dus zo voorbij...

Het enige probleem waar ik tegenaan loop is de balans vinden tussen mijn actieve geest en mijn haperende lichaam... Want daar zit mijn grootste uitdaging...


Maar ik leer het wel; het begint bij inzicht en bewustwording... (IK ZAL WEL MOETEN !!!)


See you in Schijndel !!


Want dat alleen zijn wil ik nu toch wel graag doorbreken met af en toe visite en gruwelijk buurten ...


Sponsoren

Onderstaande bedrijven hebben minimaal €500,- bijgedragen om ons dichter bij ons doel te brengen. Hartelijk dank hiervoor.


Vrienden van Heidi's Perspectief