#NEWLIFE

#NEWLIFE

Geplaatst op: 10 mei 2017


De langverwachte stamcel terugplaatsing heeft op woensdag 10 mei plaatsgevonden. Later die dag was er een mooie ceremonie waar mijn "new life" gevierd werd met muziek, chips en ballonnen.

Wat een prachtige datum; 10 mei !!

Vanaf nu kan ik voortaan kiezen uit een winterfeestje of een lentefeestje... (of allebei... ;-)


Om ongeveer 12.00 uur was het zover. Die dag zouden er 6 transplantaties plaatsvinden (2 Russische mannen, Kenny, Jeanette, Megan en bij mezelf). 

We werden allemaal in onze volledige gesteriliseerde kamers geïnstalleerd om deze behandeling te zullen ondergaan... Alle toeters en bellen aan je lijf om hart, zuurstof, longen in de gaten te houden;  werkelijk niets wordt aan het toeval overgelaten. Lekker ingestopt in een dekentje en een operatiekleed eroverheen.

Ik heb al meerdere keren aangegeven dat deze hele trip zo onwerkelijk is en deze keer kon ik me niet van een "teletubby-beeld" afhouden; met onze kale hoofden en allerlei draden om je heen.

LOL !!!


Een voor een gaat dr. Fedorenko, samen met een uitgebreid team van artsen en verpleegkundigen, bij de patiënten langs om de stamcellen terug te plaatsen.


Dus kwestie van wachten wanneer je aan de buurt bent in je veilige teletubby-bedje.


De afgelopen weken luister ik erg veel naar muziek (geweldige luispreker) en hierdoor laat ik me momenteel erg inspireren. In tegenstelling tot vroeger (ik heb volgens mij "mama-appelsap" bedacht) komen de teksten heel erg sterk bij me binnen; William weet niet wat hij eindelijk na al die jaren meemaakt...

Heel erg mooi, maar soms ook super emotioneel...

Een nummer dat ik graag met jullie wil delen is: "The eye of the tiger" ... Ik zag mijn held dr. Fedorenko al als een echte bokser de arena binnentreden mét onze kannen met onze gekoelde stamcellen.... Vergezeld van zijn team specialisten...

Whaaahahahaha... (een mens blijft een bijzonder wezen).


Kan Stikstof
Maar genoeg grappen; focussen en je gemak houden !!!!

Toen was ik aan de buurt. Beetje spannend uiteraard, maar alles is zo georganiseerd en ze weten hier echt waar ze mee bezig zijn. Ik was er dan ook, gewapend met mijn amulet uit Japan, helemaal klaar voor. Mijn terugplaatsing heeft uiteindelijk het langste geduurd van ons allemaal omdat mijn lijf tegenstrubbelde (ik moet ook altijd weer iets aparts...). Dit is uiteindelijk perfect door het team onder controle gebracht.


Ik vond het een zeer inspannende happening, dus nadien ben ik vrijwel meteen in slaap gevallen. Uiteindelijk kwam mijn vertraging heel erg goed uit, want hierdoor was Suzan perfect op tijd om de stamcelparty bij te kunnen wonen. Zij is rechtstreeks vanaf het vliegveld naar het ziekenhuis gekomen; een bijzonder weerzien!!


Het blijft een bijzondere man, die dr. Fedorenko; Dit is echt een man naar mijn hart.

Hij blijft bekrachtigen dat deze stamcelbehandeling een belangrijke oplossing is naar een MS-vrij leven, maar hij ziet ons als één familie die samen het gevecht tegen MS aangaat. Oftewel, maak samen veel plezier en steun elkaar ook in de moeilijke tijden.


Heidi Fedorenko
It was a hell of a ride, but we made it !!!


Na afloop van de mooie persoonlijke toespraken en het opspelden van het Iris-speldje; symbool voor doorzettingsvermogen en vertrouwen, wordt de kan met vloeibare stikstof 3 maal leeggegoten. Een prachtige traditie !!

WE DID IT !!!!!


Sponsoren

Onderstaande bedrijven hebben minimaal €500,- bijgedragen om ons dichter bij ons doel te brengen. Hartelijk dank hiervoor.


Vrienden van Heidi's Perspectief