#MEDICAL UPDATE

#MEDICAL UPDATE

Geplaatst op: 01 mei 2017

Vrijdag 28 april begonnen met stamcelstimulatie. Dat betekent elke ochtend een steroïden-infuus en 2 maal daags een injectie om de aanmaak van stamcellen te stimuleren (23.00 uur en om 3.00 uur in de nacht).
Het doel hiervan is zoveel mogelijk stamcellen te kunnen oogsten op dinsdag 2 mei. Er zijn minimaal 2 miljoen stamcellen per kilo lichaamsgewicht nodig; ik heb er dus minimaal 144.000.000 nodig.

Zo... dat is nu ook out in the open...

 

Steroiden Infuus 1

Tijdens mijn eerste infuus voelde ik mijn benen tot leven komen alsof er energie in gepompt werd. Uiteraard ben ik realistisch genoeg om te weten dat dit van tijdelijke aard is, maar het leverde voor mij persoonlijk een gaaf momentje op waarbij ik eigenlijk hardop moest lachen... (lag ik daar in mijn eentje mijn eigen feestje te bouwen...). Het is niet mijn bedoeling de verwachtingen ineens torenhoog te maken, maar het is toch wel te gaaf om niet te delen...

Voeten In De Lucht

 

Stamcelstimulatie kan gepaard gaan met pijn in de botten, rugpijn, verergering van de MS klachten. Buiten de opleving in mijn benen merkte ik ook andere veranderingen die minder prettig voelen. Meer trillingen en spasmen, verminderde kracht in mijn armen. Dit hoort allemaal bij de HSCT-rollercoaster...


Maar al met al een mooi begin en vertrouwen in een goede afloop in de wetenschap dat er nog moeilijke momenten zullen volgen.

Deze momenten nemen ze mij niet meer af...


Sponsoren

Onderstaande bedrijven hebben minimaal €500,- bijgedragen om ons dichter bij ons doel te brengen. Hartelijk dank hiervoor.


Vrienden van Heidi's Perspectief