HOE IST NOU?

HOE IST NOU?

Geplaatst op: 06 oktober 2017

 


Wat fijn dat mensen nog steeds meeleven. Ik krijg dagelijks de vraag: Hoe gaat het met je? Dus het is wel weer tijd voor een update:


Inmiddels ben ik alweer zo'n 4,5 maand verder en ik ben volop bezig om op te krabbelen. Het eerste plan was een vertrek naar Mexico op 11 september en dat zou betekenen dat ik nu middenin de behandeling zou zitten. En wat dacht je van die heftige aardbeving 2 weken geleden in Mexico? Het episch centrum lag inderdaad in de buurt van de kliniek in Puebla... Pfff... Gelukkig zijn de 2 Nederlandse patiënten, die er nu zijn, met de schrik vrijgekomen en hun behandeling verloopt voorspoedig. Maar je zal er maar zitten...

Enfin, ik zit alweer een aantal maanden in Schijndel.

En ik merk nog steeds vooruitgang; zo gaaf!! Ik heb het zelf eigenlijk niet altijd in de gaten, maar het zijn vooral de reacties van anderen waardoor ik besef dat ik langzaamaan steeds meer kan. Ik kan nu bijvoorbeeld veel makkelijker uit bed komen; hoppa, soms met 2 benen tegelijk!  

Ik ben volop bezig met fysiotherapie aan huis. Balansoefeningen, heel eventjes op één been staan, lopen, lopen en nog eens lopen…  (en tussentijds ook zit -of ligoefeningen ;-).

Ik heb sinds vorige week een “revalidatie-hometrainer” thuis staan. De vergelijking van voor de behandeling is er zeker! Ik ben niet meteen geblokkeerd en mijn zenuwstelsel gaat langer mee voordat deze weer gaat haperen. Ik heb nu meer controle over mijn lichaam. Dit had MS van me afgenomen...

Ik heb de afgelopen 9 jaren weinig beweging gehad en ik moet dan ook echt van ver komen. Het trainen kost me veel energie, maar het voelt goed om weer te kunnen bouwen.

Toch blijft het constant zoeken naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning, want soms duik ik tijdelijk weer naar beneden en moet ik dealen met pijn. Deze probeer ik voor lief te nemen en ik vertrouw erop dat dit nodig is om steeds sterker te worden.


Ik was al gewaarschuwd voor de beruchte rollercoaster...


Iedere maand worden mijn bloedwaarden gecheckt en op dit moment is er sprake van een kleine daling. Good food, good mood en exercise is het beste medicijn, aldus dr. Fedorenko. Dit probeer ik zoveel mogelijk na te leven.


Het doel was: Het stopzetten van MS, dus ik ben heel erg dankbaar voor de bonussen die ik reeds heb ervaren. Ik ben en blijf dus erg gemotiveerd om door te trainen en ik geniet ervan dat er zelfs meer in zit dan gedacht.  

 Sponsoren

Onderstaande bedrijven hebben minimaal €500,- bijgedragen om ons dichter bij ons doel te brengen. Hartelijk dank hiervoor.


Vrienden van Heidi's Perspectief