#From Russia... with love

#From Russia... with love

Geplaatst op: 10 mei 2017

Er hangt een donkere lucht boven Moskou…De piloot maakt er een grote bocht omheen en weet voordat het noodweer los breekt ruim een kwartier voor aankomsttijd te landen! Daarmee voorkomt hij langdurig rondcirkelen in de lucht. “You’re lucky” zegt Alex , de taxi chauffeur, die me met wat slimme short-cuts net voor de beruchte files van Moskou, naar het ziekenhuis brengt. Hij brengt me direct naar boven, verdieping 2. Na snel omkleden in blauw, mag ik de afdeling op, de kamer in!

Daar staat William…en daar ligt Heidi! Een emotioneel weerzien…dat ik nooit meer zal vergeten! De impact van de transplantatie is groot geweest, maar de lach op Heidi’s gezicht is gelukkig terug! En ook buiten is het tij gekeerd en is het lichter geworden. Het lijkt bijna een decor is dat bij dit bijzondere moment hoort? Ik ben net op tijd om de “new life” ceremonie bij te wonen. Het heeft allemaal zo moeten zijn vandaag! Dr. Fedorenko spreekt iedereen toe die vandaag een transplantatie heeft gehad. Op indrukwekkende wijze met persoonlijke en warme woorden. En ik word hartelijk bedankt voor mijn aanwezigheid en support voor Heidi en William! Wat een inspirerende man! Wat een toewijding! Een man met een missie, net als wij! Dat schept een band…

 


Aankomst Suzan


De week die volgt, daar kan ik een boek over schrijven…Quality time met Heidi voor ze in isolatie gaat. Fijne gesprekken met William, waarbij de tijd voorbij vliegt! Mooie uitstapjes in de stad die zo onbereikbaar leek in onze jeugd! Waardevolle Internationale contacten waardoor grenzen vervagen!

 

Gezelligheid met humor om niets omdat het ook belangrijk is! Kostbare seconden waarin we elkaar vluchtig kunnen zien! De kracht van Heidi en lotgenoten die positieve energie geeft! En veel intense momenten door de achtbaan van emotie die door de behandeling en alle ervaringen wordt getriggerd. Maar deze behandeling kent ook bijwerkingen:

  • William is op afgesproken tijd…echt gewoon op-tijd,  waar hij moet zijn!!
  • Heidi luistert naar muziek… maar nu ook naar de teksten die binnen komen!
  • Heidi kleurt…en nu ook binnen de lijntjes!!
  • William eet Borsjt (rode bietensoep)…terwijl hij helemaal geen bietjes lustte!

 

De wonderen zijn de wereld nog niet uit!


Zo’n avontuur in Rusland maakt dus veel los en zet echt alles in een nieuw perspectief!

Cultureel Moskou heeft ons positief verrast! De professionaliteit en persoonlijke benadering van het medische team van dr. Fredorenko heeft hoop gegeven! De langdurige vriendschap met Heidi en William is op een prachtige manier bezegeld! En het mooiste is het “nieuwe leven” dat Heidi nu is in gegaan.

 

Heidi en William: ik gun jullie, samen met Jochem en Femke, een duurzaam herstel en een prachtige toekomst bevrijdt van MS. Ik voel me vereerd dat ik van deze missie getuige kon zijn in Moskou. Samen hebben we onvergetelijke herinneringen gemaakt!

Ik hou van jullie, Suus xxxSponsoren

Onderstaande bedrijven hebben minimaal €500,- bijgedragen om ons dichter bij ons doel te brengen. Hartelijk dank hiervoor.


Vrienden van Heidi's Perspectief