#TOEVALBESTAATNIET

#TOEVALBESTAATNIET

Geplaatst op: 26 oktober 2016

Toeval?

Een jaar geleden reisde ik, met mijn vriend Mike, naar Japan. Een langgekoesterde wens ging in vervulling. Voor mij persoonlijk een reis met bijzondere betekenis omdat ik na jaren, onwetend ziek te zijn geweest, hersteld was na een intensieve ingreep. Een onconventionele operatie gaf mij een tweede kans en ik werd daardoor niet afhankelijk van nier donatie. Japan staat symbool voor mijn nieuwe perspectief!

We hebben rondgereisd in het fascinerende Japan in herfstkleuren! Natuurlijk maakten we ook kennis met spiritueel Japan. De Zen cultuur die mij aanspreekt en stimuleert om rust te nemen en te reflecteren. Juist daar werd ik me opnieuw bewust van het geluk dat ik, samen met Mike, mijn passie kan blijven volgen: reizen, bergen beklimmen en fotograferen.

Tijdens een indrukwekkende wandeling vanuit het klooster van het bergdorp Koyasan, moest ik aan Heidi denken… We zijn al meer dan 25 jaar bevriend. Zij zou dit ook magisch vinden! Maar Heidi kan hier niet lopen… zo hoog in de bergen… zo lang... Wat ben ik bevoorrecht dat ik het wel kan…

In het klooster met de magische 1000 lantaarns waar onze wandeling eindigde, kon ik een amulet van een monnik krijgen… Een amulet voor iemand met een ziekte, iemand die ik een positieve ontwikkeling zou gunnen… een weg naar verbetering… nieuwe kansen… perspectief…

Het amulet gaf ik Heidi na terugkomst uit Japan. Nu precies een jaar later… ben ik, trots, de voorzitter van Stichting Heidi’s Perspectief. Met als doel geld in te zamelen voor een onconventionele behandeling voor Heidi! En werk ik met Heidi en met jullie gezamenlijk aan haar nieuwe Perspectief!

Toeval bestaat niet…


Suzan Harmsen
Sponsoren

Onderstaande bedrijven hebben minimaal €500,- bijgedragen om ons dichter bij ons doel te brengen. Hartelijk dank hiervoor.


Vrienden van Heidi's Perspectief