#INVOORENTEGENSPOED

#INVOORENTEGENSPOED

Geplaatst op: 29 december 2016

25 jaar geleden ontmoette ik Heidi voor de eerste keer op een verjaardag. Ze maakte meteen indruk op mij door haar vrolijke en energieke verschijning. En ze had een verdomd goed figuur (ik ben tenslotte een man ;-) )

Meteen hadden we een klik. Het heeft daarna nog wat maanden geduurd, maar in mei 1992 sprong de vonk over. Ik was bijna 19 en zij 17 jaar. We waren stapelverliefd.

We bezochten festivals, gingen regelmatig op vakantie waar we bergwandelingen maakten en in de winter gingen we op wintersport. Dit onbezorgde leven lijkt alweer een eeuwigheid geleden.

We kochten ons eerste huis en trouwden 12,5 jaar geleden. Femke werd in 2004 geboren; ons geluk kon niet op. Ons leven veranderde natuurlijk, maar we genoten van deze nieuwe fase. Nog steeds gingen we af en toe met zijn tweetjes uit eten of een weekendje weg. Dit was en is voor ons erg belangrijk.

Tweeëneenhalf jaar later keken we uit naar de geboorte van Jochem en alles verliep voorspoedig. We hadden alles wat ons hartje begeerde.

Huisje, boompje, beestje.

In 2008 kwamen de donkere tijden: Heidi was vaak moe, kreeg moeite met lopen. Allerlei vage klachten, maar die er voor zorgden dat ze steeds vaker thuis moest blijven. Haar wereldje werd hierdoor steeds kleiner. We wisten niet wat er aan de hand was en langzaamaan veranderde ze van een energieke vrouw naar een futloos hoopje ellende.

Daarnaast was in deze periode mijn vader ernstig ziek en als enige zoon heb ik de mantelzorg op me genomen (mijn moeder was in 2003 al overleden). Gelukkig heb ik hierin veel steun mogen ontvangen van mijn ooms en tantes. Deze periode was dan ook erg zwaar voor mij, omdat het thuis ook niet goed ging.

In “voor en tegenspoed” is voor mijn gezin heel erg sterk van toepassing. Maar wat doe je als je van iemand houdt? Natuurlijk ga je voor elkaar door het vuur, natuurlijk neem je de mindere momenten voor lief, natuurlijk accepteer je de zwakke kanten van de persoon die je liefhebt. Dit is voor mij een vanzelfsprekendheid en dit hoort nou eenmaal bij “houden van”.

Ondanks dit alles zie ik hoe sterk Heidi is, hoe zij haar energie hervonden heeft, hoe zij in staat is om anderen te inspireren. Ik ben zo trots op haar.

Maar het is genoeg geweest! Ik ben klaar met de vele momenten dat ik weer alleen met de kids op pad moet omdat MS weer roet in het eten gooit. Ik wil, net als ieder ander, kunnen genieten van mijn gezin, zonder altijd rekening te moeten houden met het onvoorspelbare van MS.

Samen met Heidi vecht ik voor alles wat me lief is.


William LammersSponsoren

Onderstaande bedrijven hebben minimaal €500,- bijgedragen om ons dichter bij ons doel te brengen. Hartelijk dank hiervoor.


Vrienden van Heidi's Perspectief