#CHEMOTHERAPIE

#CHEMOTHERAPIE

Geplaatst op: 07 mei 2017

De daadwerkelijke behandeling om mijn MS uit mijn systeem te wissen is begonnen...
Ik krijg 4 dagen chemotherapie, zodat mijn volledige immuunsysteem platgelegd wordt. Hier bevinden zich namelijk de zogenaamde "B-cellen" en "T-cellen" waar de MS-fout zich in bevindt.

Straatje schoonvegen dus !!Chemopaal


Het klinkt nogal heftig; chemotherapie... En dat is het natuurlijk ook.


Maar het rare is dat ik er zelfs naar uit keek. De chemotherapie is echt noodzakelijk om de MS uit het lijf te verjagen. Dus alsof het zo moest zijn:


Start op vrijdag 5 mei; BEVRIJDINGSDAG! Mijn MS-bevrijding...
20170507 102017


De eerste dag heb ik heel relaxed doorgebracht. Het is weer een kwestie van liggen en het spul sijpelt vanzelf naar binnen. Beetje lezen, chatten en Wordfeud.


Aan het begin van de 2e dag had ik wat last van een opgeblazen gevoel, maar overal hebben ze middeltjes voor. Prima te hebben...


De derde dag begon ik eveneens vol goede moed aan de chemotherapie. Mijn opgeblazen gevoel is inmiddels onder controle en ik word zelfs een beetje handig met het lopen met het hele apparaat naar het toilet. Want dat moet je echt héél erg vaak... (kijk maar hoeveel vocht er in je lijf gestopt wordt).


Ook mijn andere stemcellsisters doen het super !!

Het eten is hier helemaal afgestemd op datgene wat je lichaam nodig hebt, maar geloof me, mijn smaakpapillen hebben ook wat nodig (hierover misschien meer in een andere blog).


Dus we spreken met een aantal patiënten af dat we die avond gaan eten in het restaurant hier om de hoek (Ja, echt waar, dat mag).

Oftewel, we maken ons klaar voor vertrek.

Make-up, oorbellen weer in, sieraden aan. Tja, want wat de natuur niet biedt dat biedt het potje...  Ready to go...

En ja hoor, daar kwam ie aan... De partypooper ; Mister of Miss MS (ik ben er nog niet helemaal uit...).


BAM, ineens was het er. Licht in mijn hoofd, bloeddruk omlaag, benen als lood, brandende voeten, loodzware armen... Dit exacte gevoel herken ik en heeft me in de afgelopen jaren al zo vaak teleurgesteld...

Shit, geen restaurant voor mij dus.  


En dan kun je 2 dingen doen... Guess what?
Diner


Een romantisch diner in een ziekenhuiskamertje in Moskou, met zijn tweeën met pizza mét ledkaarsen van de Action. Het was heerlijk !!!

Force

Sponsoren

Onderstaande bedrijven hebben minimaal €500,- bijgedragen om ons dichter bij ons doel te brengen. Hartelijk dank hiervoor.


Vrienden van Heidi's Perspectief